Αμπελώνες &
Κρασιά

Το κρασί εκ φύσεως είναι πολυδιάστατο και πολύπλοκο προϊόν. Ένα προϊόν που για να πει κάποιος ότι έχει καθορίσει κάποια χαρακτηριστικά του πρέπει να δώσει το στίγμα του στη δημιουργία και σωστή επιλογή ποικιλιών, εγκατάσταση και καλλιέργεια των αμπελώνων, γιατί εκεί γεννιούνται τα μεγάλα κρασιά. Το Concept Askas vineyards and Wines ξεκίνησε το 2016 με έμφαση στην σωστή μελέτη και τη βέλτιστη εγκατάσταση αμπελώνων οπού εφαρμόζονται αειφορικές μέθοδοι καλλιέργειας και αμπελουργία ακριβείας.

Οι αμπελώνες βρίσκονται στην περιοχή πιτσιλιάς στο χωριό Ασκάς σε υψόμετρα που ξεκινούν από 970m και φτάνουν μέχρι τα 1300 m από την επιφάνεια της θάλασσας. Ανάλογα με το προσανατολισμό τη σύσταση των εδαφών επιλέχτηκαν οι καταλληλότερες ποικιλίες. Κατά γενική εικόνα τα εδάφη είναι πετρώδεις με αμμοπηλώδες σύσταση και αργιλοαμμόδες σύσταση σε κάποιους αμπελώνες, αυτό οδηγεί σε χαμηλές παραγωγές, εξισορροπημένα πρέμνα και καρπό με ιδιαιτερότητα και πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηρίστηκα.

Η θερμοκρασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κυμαίνεται μεταξύ των 20 – 30 °C την ημέρα και αρκετά μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ημέρας με νύχτας. Αυτό οδηγεί σε αβίαστη ωρίμανση και τη βέλτιστη έκφραση του αρωματικού και φαινολικού χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας, άλλωστε η κλιματική αλλαγή είναι κάτι που μας οδηγεί στην αναζήτηση ποιο ψυχρών περιοχών. Στους αμπελώνες καλλιεργούνται και αναβιώνουν οι γηγενείς ποικιλίες γιαννούδι, μαραθευτικο, μαύρο, Ξυνιστέρι, βασίλισσα καθώς και διεθνείς ποικιλίες όπως το Ασύρτικο Σαντορίνης, το Syrah, και sauvignon Blanc.

Επίσκεψη για
Αγορές

Αγορές γίνονται εντός του εστιατορίου Περνιά

Τα Προϊόντα
Μας

perneia-wine-collection-460x460

Συλλογή Κρασιών

Το πάθος μας για την οινοποίηση είναι ξεκάθαρο μόλις δοκιμάσετε τα κρασιά μας! Φτιαγμένο με μεγάλο σεβασμό στις παραδόσεις της περιοχής μας, αλλά σε συνδυασμό με σύγχρονες μεθόδους που διατηρούν τη γεύση και την ποιότητα.

perneia-zivania-collection-460x460

Συλλογή Ζιβανιών

Η ζιβανία μας είναι απλά εξαιρετική! Φτιαγμένη απο παλαιά πρέμνα των γηγενών ποικιλιών Μαύρο & Ξυνιστέρι της Κύπρου για την πραγματικά αυθεντική γεύση.

Δοκιμή
Κρασιών

Οργανώστε τη δική σας οινογαστρονομική εμπειρία στον πανέμορφο Ασκά και δοκιμάστε τα κρασιά και αποστάγματα μας σε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον στο εστιατόριο μας.

Ωράριο: Σάββατο – Κυριακή 10:00 πμ – 6:00 μμ (κατόπιν κράτησης)

Πρώτη
Γνωριμία

Περιλαμβάνει προς δοκιμή 3 είδη κρασιών (Askas white, Askas rose, Askas red) και 2 αποσταγμάτων (Askas Zivania and Askas Sweet Zivania with herbs).

7

Εφ’ όλης του
Οίνου Ύλης

Περιλαμβάνει 5 είδη κρασιών και 3 αποσταγμάτων προς δοκιμή (Askas white, Askas rose, Askas red, 2 πρεμιουμ κρασιά από γηγενείς ποικιλίες: λευκό Δύο Βασίλισσες και Ερυθρό Μαύρη Χήρα.

14

Εφ’ όλης του
Οίνου Ύλης

Περιλαμβάνει 5 είδη κρασιών και 3 αποσταγμάτων προς δοκιμή (Askas white, Askas rose, Askas red, 2 πρεμιουμ κρασιά από γηγενείς ποικιλίες: λευκό Δύο Βασίλισσες και Ερυθρό Μαύρη Χήρα.

14

Οίνος &
Άρτος

Περιλαμβάνει 3 είδη κρασιών (150 ml) και 2 αποσταγμάτων (10ml) (Askas white, Askas rose, Askas red, Askas zivania and Askas Sweet Zivania with herbs).

Ολοκληρωμένο γεύμα σετ μενού ειδικά φτιαγμένο για να το συνδυάσετε με τα κρασιά μας ή το διαφοροποιημένο ποιοτικό κυριακάτικο μπούφε μας.

31

** συνδυάστε τα κρασιά μας με πιάτα από το μενού του εστιατορίου ή με πλάττερς τυριών, αλλαντικών, αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών (Μικρό πλάττερ €14 ευρώ – Μεγάλο πλάττερ €24 ευρώ)

Βραβεύσεις
Κρασιών

Στοιχεία Επικοινωνίας
Οινοποιείου